Bobâlna, nr.3. 415100, Alesd - Bihor            +40 259-342.539             +40 259-342.589             primaria.alesdcjbihor.ro                       Orar: Luni-Vineri: 07:30-15:30 S-D:închis

Centru de zi pentru persoane varstnice

Proiectul „ Intensificarea procesului de incluziune sociala a vârstnicilor din orasul Alesd prin efortul comun al actorilor guvernamentali si non-guvernamentali ”, este un proiect initiat de Consiliul local al orasului Alesd, finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE 2006 – Servicii sociale. Cu o finantare totala de 114500 EURO , din care contributia beneficiarului este de 11.450 EURO , iar suma nerambursabila este de 103.050 EURO

Proiectul de fata îsi propune extinderea si diversificarea serviciilor sociale oferite în cadrul Centrului de Zi Pentru Persoane Vârstnice în beneficiul unei noi categorii din cadrul grupului vulnerabil de vârstnici, respectiv în beneficiul vârstnicilor dependenti.

Centrul gazduieste zilnic un numar mediu de 50 de persoane vârstnice carora le pune la dispozitie o mare varietate de modalitati de petrecere a timpului, într-un mediu extrem de primitor si calduros. Cel mai important este faptul ca acest Centru reprezinta unica alternativa a vârstnicilor din Alesd de a socializa cu persoane apartinând aceluiasi grup vulnerabil spre a duce o viata sociala sanatoasa, activa si autonoma. Având în vedere ca în orasul Alesd nu exista mijloace de transport în comun, ei au nevoie de un mijloc de transport care sa-i conduca la Centru si de aici înapoi acasa, precum si de o persoana care sa-i însoteasca. Prin urmare proiectul de fata propune o solutie care sa faca posibila frecventarea Centrului de catre 25 de vârstnici dependenti ai comunitatii locale prin sprijinul vârstnicilor nedependenti, prin achizitionarea unui microbuz adaptat cu lift hidraulic pentru persoane cu dizabilitati „ Împreuna pe picioarele noastre” este sloganul acestui proiect.

În acest fel ei se vor bucura atât de serviciile actuale oferite: kinetoterapie, consiliere psihologica, sala de întretinere fizica, sala de club etc. cât si de cele viitoare consiliere sociala sub forma de seri tematice, seminarii informative, comunicare cu rudele din strainatate prin intermediul noilor tehnologii (internet) .

Pentru ca legatura dintre cele doua categorii de vârstnici sa fie gestionata profesionist, solicitantul va beneficia de sprijinul si experienta unui furnizor acreditat de servicii de îngrijire la domiciliu respectiv partenerul Caritas Catolica Oradea , care a fost partener si în cadrul proiectului initial prin care s-a constituit Centrulu de Zi.

Proiectul are trei obiective specifice:

•  Cresterea gradului de implicare sociala a actualilor beneficiari ai Centrului de Zi în sprijinirea vârstnicilor dependenti cu posibilitate de deplasare
•  Extinderea serviciilor sociale furnizate de Centrul de Zi pentru vârstnici Alesd în vederea deservirii a douazeci si cinci de vârstnici dependenti din orasul Alesd •  Consolidarea relatiilor de colaborare dintre Consiliul Local Alesd si Fundatia Caritas Catolica Oradea.

Toate aceste obiective odata atinse, vor contribui la stimularea procesului de incluziune sociala a grupului vulnerabil reprezentat de populatia vârstnica a orasului Alesd prin efortul comun al autoritatilor publice locale si al organizatiilor non-guvernamentale si speram ca acest proiect sa fie un exemplu de replicabilitate si pentrru alte comunitati locale.

Contact Centru de Zi
Tel/fax: 0259-447911

 

Galeria foto

 

 

 

| Stiri | Programul cu publicul | Contact |
RizVN Login