Bobâlna, nr.3. 415100, Alesd - Bihor            +40 259-342.539             +40 259-342.589             primaria.alesdcjbihor.ro                       Orar: Luni-Vineri: 07:30-15:30 S-D:închis

 • Localizare Alesd

  Orasul Alesd este asezat in partea de est a judetului Bihor, pe D.N. 1 (E 60) la 38 kmm este de Oradea si la 112 km vest de municipiul Cluj-Napoca. A devenit oras in 1968. De la aceasta data pana in 1988 orasul Alesd a avut in subordinea sa o comuna...

  Citeste..
 • Despre Alesd

  Se stie ca dacii din Bihor au folosit moneda proprie dacica inca din secolele III si II i.e.n , monede de tipul Dyrrhachium si Apollonia, si mai ales monede republicane. Descoperirile arheologice dovedesc pariciparea dacilor de pe intreg teritoriul actualului judet Bihor la istoria Daciei din vremea lui Burebista, a urmasilor sai si a lui Decebal.

  Citeste..
 • Atractii turistice in zona Alesd

  Atractii si monumente istorice in Alesd, obiective turistice si traditie in Alesd

  Citeste..

ANUNT – WORKSHOP ALEȘD si CONFERINŢA DE LANSARE

WORKSHOP ALEȘD

Miercuri, 30 ianuarie 2019, la localăora 13.00, în Sala de Conferințe a Restaurantului OlimpTom din Aleșda avut loc întâlnirea de lucru transfrontalieră organizată în cadrul proiectului intitulat ,,Administrative bridge between towns in the Romania - Hungary cross border region (,,Pod administrativ între orașele din zona transfrontalieră româno-maghiară”), proiect finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria2014 – 2020).

Scopul evenimentului a fostschimbul de experiență și de bune-practici în ceea ce privește metodele existente aplicate de autorităţile publice locale pentru creşterea capacităţii administrative locale în relaţie cu gestionarea bugetelor locale (de exemplu, tipuri de instrumente pe care partenerii de proiect le utilizează pentru planificarea bugetelor locale şi pentru monitorizarea execuţiei acestora; importanţa utilizării de programe informatice adaptate pentru îmbunătăţirea gestionării bugetului etc).

La eveniment au participat 30 de invitați: reprezentanți ai celor cinci parteneri de proiect, reprezentanți ai presei locale, ai Trezoreriei Aleșd, ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Bihor, ai Spitalului orășenesc Aleșd și ai unor organizații și companii locale.

În cadrul evenimentului au susținut prezentări de specialitate Bogdan PANTEA, Administratorul Oraşului Aleşd, Stelian DEM, Şef Serviciu Contabilitate în cadrul Primăriei Oraşului Aleşd, Dezsi FERENCNÉ, Şef Serviciu Financiar în cadrul Primăriei din Berettyóújfalu șiAnnamária PEREI,  Şef Serviciu Financiar în cadrul Primăriei din Szarvas. La finalul evenimentului au avut loc discuții între cei prezenți la eveniment în legătură cu subiectul întâlnirii.

CONFERINŢA DE LANSARE

Miercuri, 30 ianuarie 2019,ora locală10.30, la sediul Primăriei orașului Aleșd a avut loc conferinţa de lansare a proiectului intitulat ,,Administrative bridge between towns in the Romania - Hungary cross border region” (Pod administrativ între orașele din zona transfrontalieră româno-maghiară), proiect finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria2014 – 2020).

Conferinţa a fost organizată de către conducerea Primăriei orașului Aleșd, în calitate de Beneficiar Lider, respectiv de către conducerile instituțiilor partenere, respectiv Primăria municipiului Marghita, Primăria comunei Șinteu, Autoguvernarea locală a orașului Szarvas și Autoguvernarea locală a orașului Berettyóújfalu. Scopul evenimentului a fostlansarea oficială a proiectului ROHU179 ,,Administrative bridge between towns in the Romania - Hungary cross border region” (Pod administrativ între orașele din zona transfrontalieră româno-maghiară).

La eveniment au participat 74 de invitați. Printre invitații evenimentului s-au numărat reprezentanți ai Parlamentului României, ai Consiliului județean Bihor, ai presei locale, ai unor instituții și organizații locale, dar și invitați din Republica Moldova, comuna Băcioi (localitate înfrățită cu orașul Aleșd).

ALEGERI LOCALE 2020
STARE DE URGENTA ROMANIA
PROIECT ROHU 179
PROIECT ROHU 48