Bobâlna, nr.3. 415100, Alesd - Bihor            +40 259-342.539             +40 259-342.589             primaria.alesdcjbihor.ro                       Orar: Luni-Vineri: 07:30-15:30 S-D:închis

 • Localizare Alesd

  Orasul Alesd este asezat in partea de est a judetului Bihor, pe D.N. 1 (E 60) la 38 kmm este de Oradea si la 112 km vest de municipiul Cluj-Napoca. A devenit oras in 1968. De la aceasta data pana in 1988 orasul Alesd a avut in subordinea sa o comuna...

  Citeste..
 • Despre Alesd

  Se stie ca dacii din Bihor au folosit moneda proprie dacica inca din secolele III si II i.e.n , monede de tipul Dyrrhachium si Apollonia, si mai ales monede republicane. Descoperirile arheologice dovedesc pariciparea dacilor de pe intreg teritoriul actualului judet Bihor la istoria Daciei din vremea lui Burebista, a urmasilor sai si a lui Decebal.

  Citeste..
 • Atractii turistice in zona Alesd

  Atractii si monumente istorice in Alesd, obiective turistice si traditie in Alesd

  Citeste..

ANUNT: Cetatea ,,Piatra Șoimului,, din Peștiș este inchisă vizitatorilor datorită lucrărilor de reabilitare

Orașul Aleșd vă aduce la cunostință faptul că, obiectivul turistic Cetatea ,,Piatra Șoimului” din localitatea Peștiș, de pe raza UAT Aleșd, va fi inchis publicului, in perioada: 01.07.2024 – 30.06.2026, datorită lucrărilor de reabilitare, după cum urmează :

Ø  Consolidarea ziduriilor șubrezite, cu înălțimi mari și secțiuni aferente relativ mici, cu risc de prăbușire, expuse alunecării, prăbușirii, flambării sau înclinării, prin completarea zidăriei și îmbunătățirea capacității de rezistență la mișcările seizmice respectiv prin refacerea continuității structurale pe verticală.

Ø  Consolidarea zidăriilor în zonele locale surpate, prin plombare, întrețesere, injectare, refacerea continuității structurale pe orizontală.

Ø  Consolidarea zidăriilor în zonele unde fundațiile au șubrezit și prezintă secțiuni mai mici decât zidurile de elevație aflate deasupra lor, prin completarea sau după caz cămășuirea paramentului.

Ø  Completarea zidăriilor pentru continuizarea structurală, acolo unde lipsa de material fragmentează segmente de ziduri.

Ø  Completarea arcelor de descărcare și ambrazurilor golurilor acolo, unde ele prezintă lipsă de material sau degradări.

Ø  Completarea locală și plombarea paramentului pentru refacerea planului exterior sau interior al zidăriei.

Ø  Completarea în volum a zidăriei surpate până la nivelul planului exterior sau până la înălțimea maxim păstrată și justificabilă, în vederea refacerii unei volumetrii dorite/sugerate, mai apropiate de starea originală.

Ø  Supraînălțarea coronamentelor zidăriilor cu două-trei asize de piatră pentru realizarea unor straturi de uzură/ sacrificiu, expuse direct intemperiilor, pentru a proteja coronamentul original existent.

Ø  Completarea fundațiilor în vederea marcării pe sol – aducerii la cota de călcare - a amprentelor traseelor zidăriilor distruse.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere !

    Primar U.A.T. Aleșd                                                                     

    Ioan Todoca                                                                                        

 

 

ALEGERI LOCALE 2024
ALEGERI LOCALE 2020
PROIECT ROHU 179
PROIECT ROHU 48